visatter_01

Utanför Norrköping, på Vikbolandet ligger Visätter kalkongård. Gården har funnits i släkten i flera generationer och drivs idag av familjen Daniel och Minire Hildebrandt som även bor på gården tillsammans med sina 4 barn.

Kalkonerna på Visätter står idag för huvudproduktionen och på gården finns ett eget slakteri, chark och rökeri. På gården bedrivs också lant- och skogsbruk, stuguthyrning samt lamm- och nötproduktion. Fyra alpackor har också flyttat in på gården och under våren 2015 förväntas det födas några små alpackaföl.

För Daniel och Minire är det viktigt med att ta hand om sina råvaror på ett hantverksmässigt vis, allt kalkonkött styckas och förädlas på gården och säljs sedan vidare till både matbutiker och restauranger. Visätter är en toppmodern gård där Daniel och Minires effektiva sätt avspeglas såväl i energianvändning som transporter.

På Visätter erbjuder vi både Bondekampen och Kunskaper i kalkon med provsmakning. Bondekampen med en mängd olika tävlingsmoment där ni utmanar kollegorna i både stövelkastning och halmbalslastning. Kunskaper i kalkon är en guidad tur med besök i kalkonstallet och mer djupgående information kring verksamheten och avslutas med provsmakning av deras prisbelönade produkter. I alla aktiviteter ingår information om gården och dess produktion. Som gäster på Visätter får ni också alltid möjligheten att köpa med er kalkonprodukter hem efter avslutad aktivitet. Läs mer och boka här!

visatter_02

visatter_03

visatter_04

visatter_05