I dagsläget finns Farmer Event i Jönköping, Örebro, Östergötland, Österlen och Göteborg. Vi planerar att expandera till fler regioner. Hör gärna av dig till info@farmerevent.com om du äger en gård och är intresserad av ett samarbete.

Granshult, Jönköping

granshult_01

Gården Granshult Västergård ligger strax utanför Jönköping och drivs av Caroline och Simon Jonegård. Här tar sjätte generationen vara på gamla traditioner tillsammans med kor, hästar, får, höns och katter.

Granshult erbjuder en genuin upplevelse på en liten gård nära stan. Renoveringen av gården och skapandet av ett konferensrum har genomförts med hjälp att återvinning av befintligt material på ett miljövänligt sätt.

Myrö gård, Örebro

myro

Myrö har medeltida anor. Ett donationsbrev från 1476 gjorde godset till Vårfruklostrets i Örebro egendom, men vid Gustav Vasas reduktion 1527 drogs Myrö in till kronan. Därefter har ägarskiften inom och mellan olika adelssläkter ägt rum.

Från 1754 kom Myrö att tillhöra släkten Kalling då sätesgården förvärvades av riksrådet greve Pehr Kalling.

Nina och Johan Kalling äger sedan 2009 Myrö Gård och driver där en modern, framtidsinriktad verksamhet med kontrollslakteri, gårdsbutik, fastighetsförvaltning och skogsbruk.

Myrö Slott lämpar sig mycket väl för konferenser, företagsaktiviteter och för aktiviteter för kompisgänget och ligger bara 7 minuter från Örebro, välkommen!

Visätter Kalkon, Norrköping

visatter_01

Utanför Norrköping, på Vikbolandet ligger Visätter kalkongård. Gården har funnits i släkten i flera generationer och drivs idag av familjen Daniel och Minire Hildebrandt som även bor på gården tillsammans med sina 4 barn.

Kalkonerna på Visätter står idag för huvudproduktionen och på gården finns ett eget slakteri, chark och rökeri. På gården bedrivs också lant- och skogsbruk, stuguthyrning samt lamm- och nötproduktion. Fyra alpackor har också flyttat in på gården och under våren 2015 förväntas det födas några små alpackaföl.

För Daniel och Minire är det viktigt med att ta hand om sina råvaror på ett hantverksmässigt vis, allt kalkonkött styckas och förädlas på gården och säljs sedan vidare till både matbutiker och restauranger. Visätter är en toppmodern gård där Daniel och Minires effektiva sätt avspeglas såväl i energianvändning som transporter.

På Visätter erbjuder vi både Bondekampen och Kunskaper i kalkon med provsmakning. Bondekampen med en mängd olika tävlingsmoment där ni utmanar kollegorna i både stövelkastning och halmbalslastning. Kunskaper i kalkon är en guidad tur med besök i kalkonstallet och mer djupgående information kring verksamheten och avslutas med provsmakning av deras prisbelönade produkter. I alla aktiviteter ingår information om gården och dess produktion. Som gäster på Visätter får ni också alltid möjligheten att köpa med er kalkonprodukter hem efter avslutad aktivitet.

Boo Egendom, Örebro/Norrköping

Boo Egendom

I Örebro län, utanför den lilla tätorten Hjortkvarn ligger Boo Egendom. Boo är ett av de få kvarvarande Fideikommissen i Sverige och drivs idag av Carl-Fredrik Hamilton med familj. Boo gavs till den skotske fältherren Alexander Leslie av Gustav II Adolf år 1624, som ett tack för dennes insatser under 30-åriga kriget och egendomen är idag i princip lika stor som på 1600-talet.

På Boo bedrivs idag ett aktivt skog- och jordbruk samt jakt- och fiskeförvaltning. Marken kring Boo är till största delen skog och där finns utrymme för såväl ett modernt skogsbruk som jakt och viltvård. Med ett flertal sjöar och vattendrag finns även möjlighet till ädel- och kräftfiske.

På Boo erbjuder vi ett flertal aktiviteter såsom; konferens med eller utan övernattning, Viltquiz med skytte, Utsättning av ellignar, Kräftfiske med tillhörande kräftskiva, Ädelfiske,  Kulturvandring, Viltspaning med föredrag och sist men inte minst att vara med och hugga er egen julgran.

Gunnarshögs Gård, Österlen

foto-2007-05-05-13-16-16

På Gunnarshög odlas råvaror som sedan vidareförädlas och säljs i den
egna gårdsbutiken och till återförsäljare runt om i landet. Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897. Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus. Rapsen odlas på vår egen gård eller alldeles i närheten, vilket ger oss full kontroll över hela produktionen, från frö till flaska. Kallpressningen sker på gården och är en mycket skonsam process, som med låg temperatur och mekanisk kraft ”trycker” ut oljan ur fröna. I den välbesökta butiken hittar man, förutom alla olika sorters oljor, även vinäger, senap, kryddor och marmelader. I gårdskaféet kan man njuta av läckra smörgåsar och söta delikatesser, allt bakat och tillrett i eget kök.

Rådanäs Ölbryggeri, Göteborg

foto-2016-11-15-18-19-09

På Rådanäs Bryggeri utgår vi från gamla bryggtraditioner och sätter samtidigt en modern prägel på vårt hantverksöl. Från vårt sortiment kan du bland annat smaka en klassisk steam beer i vår California Common, vår Alter Ego ger en hum om hur tyskarna bryggde Alt bier innan de kom på hur de skulle tillverka lageröl och Rådanäs India Pale Ale är som sig bör – stark, humlegöttig och med en redigt god beska. Vi brygger helt enkelt alla tiders öl!

Vi vill erbjuda välsmakande öl av bra kvalitet som passar både som sällskapsdryck och till en vällagad middag. Med vårt öl vill vi nå redan frälsta ölentusiaster men även bidra till att öka intresset för öl hos en bredare grupp. Oavsett om du gillar kraftiga smaker med mycket humle och beska eller vill ha en lätt citrusfrisk öl kommer du garanterat att hitta något du gillar i vårt sortiment.

Rådanäs Bryggeri har funnits i den västra änden av Landvettersjön i Mölnlycke sedan december 2013. Det började väldigt småskaligt med endast en bryggare, men bryggeriet har växt och består idag av cirka 10 anställda. Bakom kokkärlen står våra bryggare Sofia och Karin som båda har studerat bryggeriteknisk utbildning vid Västerbergslagens utbildningscentrum och som ansvarar för att utveckla vårt sortiment. Vi föredrar att brygga öl med känsla och kärlek framför strikt teknikvurmeri. Det ska vara roligt att brygga öl och vi är övertygade om att det märks när du smakar på en Rådanäs öl.